О АУТОРУ

Вукосав Делибашић је рођен 18. септембра 1947. године у Трепчима, код Никшића, гдје је завршио oсмогодишњу школу, а потом Средњу медицинску на Цетињу. Радни вијек je провео у никшићкој Општој болници. Стручни радови су му објављивани у медицинским часописима. Након пензионисања је размишљао о писању неке врсте мемоара, али је знао да би то сувопарно писање било досадно, па је дошао на идеју да своје животне приче пренесе читаоцу на један суптилнији начин, па се почео интезивно бавити писањем прозе и поезије. Сада му унучад живот значе и они су мотивација и инспирација за писање. Жао му је што раније није писао поезију, али можда ће неком  послужити као примјер да никад није касно.

До сада је објавио књиге У моменту ~ хаику и друге форме јапанске поезије, аутобиографски роман У вртлогу времена, књигу поезије Траг и роман Повратак из пакла. Књигу животних прича, која је у припреми, намјерава објавити под насловом Укус камена.

Друштво књижевника и књижевних преводилаца града Ниша, му је, у априлу 2022. године, за роман Повратак из пакла додијелило награду Славиша Николин Живковић коју додјељује за најбољи рукопис књижевног дјела.

 Члан је Међународног удружења књижевних стваралаца и умјетника Неказано из Бара и неколико других удружења књижевника у региону.
Живи у Никшићу.

 

Back to Top